ClearVision helpt opticiens slagvaardiger te worden en zo zelfstandig te blijven.

Samen | Zelfstandig | Ondernemen

Scroll icon

Zelfstandig

Toekomst voor opticiens

Jouw optiekzaak is waardevol. Voor jezelf, voor je klanten je opvolgers of kopers. Zoals elke zelfstandig ondernemer wil je die waarde borgen, uitbreiden of (deels) te gelde maken. Nu of in de toekomst.

Om dat te doen moet je als kleine ondernemer opboksen tegen grote marktpartijen. Dat kan alleen succesvol als je met dezelfde middelen kan strijden. Denk aan inkoopvoordeel, marketing, automatisering, big data, financiering, innovatie en de kunde om al die elementen te combineren.

Wat als er nu een partij is die schouder aan schouder samen met je onderneemt? Die jouw zelfstandige optiekzaak slagvaardiger maakt met een combinatie van maatwerk, kennis en bewezen oplossingen.

Samen | Zelfstandig | Ondernemen

Jouw winkel

Ondernemen

Coaching

Je krijgt een ClearVision-coach, een sparringpartner die zelf één of meer succesvolle optiekzaken heeft gerund. Hij denkt als opticien én ondernemer mee over oplossingen die jouw optiekbusiness beter maken.

Marketing

Op basis van data en met behoud van het eigen merk gaan wij nieuwe klanten vinden en bestaande klanten loyaler maken. Wij ondersteunen en ontzorgen jou bij deze marketing. Hiervoor werkt ClearVision op de achtergrond samen met Loyalty Lab en Jill Marketing.

Inkoop

Samen zoeken wij naar schaalvergrotingen en optimalisatie. Denk aan de inkoop van monturen, brillenglazen, contactlenzen en apparatuur.

Personeel

Vinden, vasthouden en uitdagen van het juiste, geschoolde en gedreven personeel is een groot deel van de succesformule. ClearVision helpt je ook daarbij.

Administratie

Samen optimaliseren wij de administratie van jouw winkel.

Samen

Het ClearVision team

Wij kiezen samen een coach die jou als ondernemer gedurende het hele traject begeleidt. Jouw coach is altijd één van de drie partners van ClearVision, elk met een eigen stijl. Ze hebben hun sporen als optiekzaak-eigenaar verdiend. Daarnaast is er operationele ondersteuning vanuit jouw Organisatie Manager.

COO

“De ondernemers die ik spreek hebben alles al in huis om succesvol te zijn. Met gerichte coaching krijgen we dat samen aan de oppervlakte.”

The Story Company
Oosterhoff Hoortoestellen, Drachten
Ophof opticiens & audiciens, Hengelo

Tjalle Story

CEO

“Wij creëren samen met de zelfstandige opticiens waarde in hun bedrijf. Wij hebben daarvoor de drive, skills en tools.”

Optiek van Wely, Roosendaal
Optiek van Dinther, Roosendaal
Diederik van der Heijden

Inkoop & strategie

“Geboren in een familiebedrijf zit ondernemen in mijn bloed. Door te handelen met een langetermijnvisie en een sterke strategie bouwen we samen aan de toekomst.”

Heunen Juweliers & Opticiens Geleen
Heunen Opticiens Beek
Heunen Juweliers Geleen
Sportogen.nl
Cognitieftrainen.nl
Raymond Heunen

CFO

“Ondernemers halen voldoening uit ondernemen. Ik haal voldoening uit het optimaliseren van de financiële en juridische randzaken. Daardoor kunnen ondernemers focus houden.”
Tim de Leeuw

Organisatie Manager

“Authenticiteit van de ondernemer waarborgen en een prettige, uitdagende sfeer creëren. Beide cruciaal voor succes.”
Bas Hogeland

Organisatie Manager Audio

“De rol van Organisatie Manager Audio betekent niet alleen een organisatie managen, maar ook mensen inspireren, coachen, verbinden en processen optimaliseren met focus en bevlogenheid”
Liesbeth Marcelak

VAN A TOT Z​

Verkennende gesprekken

In diverse gesprekken verkennen wij de zakelijke behoeftes en mogelijkheden. Zoek je een partner, een overnamekandidaat? Wil je de winkel zelf professionaliseren? Hoe ziet het klantenbestand eruit, waar zit potentie?

Vastleggen samenwerking

Jij gaat een contract aan met ClearVision. Daarbij kies je ook voor één van de drie coaches, elk met een eigen managementstijl. Alle drie zijn overigens eigenaar van een succesvolle optiekwinkel geweest.

Coaching en optimalisatie

In overleg met je ClearVision-coach worden verbeterplannen uitgevoerd. Inkoop, administratie en declaratie geoptimaliseerd. Je blijft zelf de winkel runnen.

Marketing

Consistent benaderen van klanten en vinden van nieuwe klanten met cross mediale campagnes. In samenwerking met jouw eigen partners.

Monitoren en bijsturen

Samen met jouw coach neem je op gezette tijden de vordering, cijfers en financiën door. Deze vertalen we samen naar nieuwe stappen.

Samen | Zelfstandig | Ondernemen

Veelgestelde vragen

Ja, de naam op de gevel, op de visitekaartjes, in folders en op facturen blijft. ClearVision helpt en adviseert de lokale ondernemer, maar blijft zelf op de achtergrond. Want ClearVision gelooft in lokale naamsbekendheid. De winkel succesvoller maken en uitbouwen, dat is het devies.

De lokale optiekondernemer moet opboksen tegen grote marktpartijen. ClearVision levert dezelfde middelen waarover een keten beschikt. Denk aan inkoopvoordeel, marketing, automatisering, big data, financiering, innovatie en de kunde om al die elementen te combineren. Zo kan de opticien als zelfstandige een goede boterham verdienen en extra waarde creëren voor nu en in de toekomst.

Nee, de bedrijfsvoering blijft in handen van de opticiens zelf. ClearVision ondersteunt daar waar nodig en maakt de zelfstandige opticien slagvaardiger met een combinatie van maatwerk, kennis en bewezen effectieve oplossingen.

ClearVision streeft naar het in stand houden van de zeer waardevolle structuur van zelfstandige opticiens in Nederland. Het ligt dus in de verwachting dat er meer samenwerkingen met optiekzaken volgen. Nieuwe ondernemers zijn uiteraard van harte welkom. Een zelfstandige opticien worden, is op deze manier voor startende opticien/ondernemers laagdrempeliger. Instappen, inkopen of zelfs overnemen, dat blijft met ClearVision ook voor de jonge opticiens haalbaar.

ClearVision is een nieuw optiekbedrijf gevormd door Diederik van der Heijden (Van Wely Optiek, Roosendaal), Tjalle Story (Ophof Opticiens & Audiciens, Hengelo) en Raymond Heunen (Heunen Opticiens, Beek en Geleen). Deze ondernemers hebben alle drie hun sporen verdiend in de optiekwereld.

The Glass Story was een marketingformule die losstaat van ClearVision. De winkels die samenwerken met ClearVision behouden hun eigen, lokale identiteit.

ClearVision laat de ondernemer medeaandeelhouder in de winkel blijven of worden. Zo behoudt hij/zij een grote beslissingsbevoegdheid en deelt mee in het succes. Daarnaast blijft de identiteit van de lokale winkel gewoon intact.

Nee, ClearVision gaat geen nieuwe winkels openen.

ClearVision ondersteunt ook opticiens die een combiwinkel met audiologie runnen.

Ja dat kan. ClearVision wil startende optiekondernemers ondersteunen bij de zoektocht naar de juiste winkel en er zijn eigenaren die op zoek zijn naar opticiens/ondernemers die mee willen ondernemen of hun optiekzaak (nu of op termijn) willen overnemen.

Zelfstandige Opticiens & Audiciens

Laatste nieuws

Optiek Carl Kramp overgenomen door ClearVision

ClearVision heeft met trots de overname aangekondigd van Optiek Carl Kramp, een iconische opticien met meer dan 100 jaar geschiedenis

ClearVision omarmt ook KIJK EENS Brillen & Lenzen

Na een periode van vruchtbare onderhandelingen delen we met trots mee dat de ClearVision Group KIJK EENS brillen & lenzen

Interesse?

Neem contact op voor een verkennend gesprek